انواع سبکهای پرایس اکشن
سبک پرایس اکشن را در تحلیل تکنیکال بشناسید
پرایس اکشن یکی از مهمترین سبکهای تحلیل تکنیکال است. در سالهای گذشته با توجه به عدم کارایی روشهای مبتنی بر اندیکاتور، این روش بین معاملهگران بسیار محبوب شد. امروزه تریدرهای زیادی از این سبک استفاده میکنند. درواقع این سبک حرکت قیمت را با جزئیات توصیف میکند.در این متد حرکات قیمت، اغلب با توجه به تغییرات قیمت در گذشته تحلیل میشود.
به زبان ساده، در سبکهای پرایس اکشن معاملهگران به جای تکیه بر شاخصهای فنی و اندیکاتورها دادههای بازار را از خود قیمت دریافت میکنند. در واقع بنیانگذاران این سبک معتقد هستند که قیمت دارای الگوهای تکرارشونده و فراکتالی است. معاملهگران براساس آنچه که در گذشته اتفاق افتاده است حرکات آینده قیمت را تحلیل می کنند. در ادامه سبکهای مختلف پرایس اکشن را به صورت مفصل بررسی میکنیم.
ویژگیهای سبک پرایس اکشن
سیستم معاملاتی پرایس اکشن به نسبت سایر سبکها دارای مزیتهایی است که به تفضیل در ادامه توضیح داده میشود. این سبک مستقل از تایم فریم است، شما میتوانید در تمام تایم فریمها مثل دقیقه، ساعت، روز، هفته و ماه استفاده کنید. درواقع محدودیت تایم فریم ندارید و برای تمامی تایم فریمها کارکرد لازم را دارد.
معاملهگران با استفاده از این سبک میتوانند به صورت آزادانه استراتژی معاملاتی خود را انتخاب کنند. به همین دلیل تریدرها ، با سبکهای مختلف زمانی مانند Scalping، Day-Trading، Swing Trading و Position Trading از این سبک بهره میگیرند.از دیگر ویژگیهای سبک پرایس اکشن این است که به هیچ شاخص پیشرو یا تاخیردار وابستگی ندارد.
برخلاف شاخصها و مشتقات قیمتها که دارای تأخیر ذاتی هستند، تصمیمات شما در این سبک بر اساس خواندن نمودار قیمت است که اطلاعات فوری را بدون تأخیر ارائه میدهد. ابزارهای قیمتی پرایس اکشن باهم تناقض ندارند و در واقع مکمل یکدیگر هستند.
اگر از پرایس اکشن استفاده کنید با همه نرمافزارهای معاملاتی میتوانید کار کنید. نیازی به خریدیا نصب افزونهها یااندیکاتورهای گران قیمت معاملاتی نیست. و میتواند از آن برای معامله در هر بازاری مانند سهام، آتی، فارکس، آپشن، اوراق قرضه و ارزهای دیجیتال استفاده کنید.
انواع سبکهای پرایس اکشن
درواقع سبک پرایس اکشن منحصر به یک فرد نیست و افراد زیادی مثل البروکس، لنسبگز، آلفونسو، وایکوف، مایکل هادلستون، سم سیدن، گالن وودز و … به شیوههای مختلف این سبک را ارائه کردهاند که ما آنها را با اسمهای همچون ICT، RTM، Classic، Smart money و … میشناسیم.
درواقع تمام این سبکها کلیت یکسانی دارند ولی با دیدگاههای مختلف ارائه شدهاند.در نظر داشته باشید تمامی سبکهای پرایس اکشن مبتی بر رفتار قیمت به لحاظ تعاریف اقتصادی هستند. در ادامه سبکهای مختلف پرایس اکشن را به صورت کامل بررسی میکنیم.
کلاسیک
در واقع پرایس اکشن کلاسیک یکی از مهمترین سبکهای تحلیل تکنیکال محسوب می شود. در این سبک ابزارهایی مانند کندل استیکها، الگوهای قیمتی، فیبوناچی، خطوط حمایت مقاومت و … استفاده می شود که پایه و اساس تحلیل تکنیکال هستند.
این سبک به دلیل کاربردی بودن و سادگی یکی از محبوبترین سبکهای تکنیکالی محسوب میشود. این سبک توسط آقای البروکس و لنس بگز بهینهسازی شده است. امروزه پرایس اکشن کلاسیک را بیشتر با نام پرایس اکشن البروکس میشناسند.
عرضه و تقاضا
یکی از محبوبترین سبکهای پرایس اکشن در واقع پرایس اکشن عرضه و تقاضا است. این سبک واقعگرایانهترین سبک تحلیل تکنیکال است، چرا که مارکت را از دید اقتصادی تحلیل میکند. از مهمترین مشکل تحلیلگران تکنیکال این است که، همواره چارت را به صورت هندسی نگاه میکنند.
اما باید بدانند که چارتهای قیمتی بیانگر دادههای اقتصادی هستند. تریدرهای باید اوصول مارکت یعنی عرصه و تقاضا را به صورت اقتصادی درک کنند. در این راه پرایس اکشن عرضه و تقاضا بسیار به آنها کمک می کند. بنیانگذار سبک عرضه و تقاصا اقای سم سیدن است که براساس نظریات ریچاد وایکوف این سبک را پایهگذاری کرد.
بعدها افرادی چون آلفونسو این سبک را به شیوه خود بهینه سازی کردند. از مهمترین سبکهایی که در این دسته بندی قرار میگیرند میتوان به RTM اشاره کرد.
اسمارت مانی
نوینترین سبک پرایس اکشن اسمارت مانی است. درواقع در این سبک معاملهگران معتقدند که جریان بازار با پول هوشمند در ارتباط است. منظور از پول هوشمند بررسی فعالیت بانکها یا موسسات مالی است که حجم سرمایه بسیار بزرگی را در اختیار دارند.
به طوری که با ورود و خروج سرمایه آنها روند مارکت تغییر پیدا میکند. تحلیلگران اسمارت مانی با ابزارهایی که در این سبک از پرایس اکشن معرفی شده، ردپای بزرگان مارکت شناسایی می کنند. یکی از مهمترین ابزارهای اسمارت مانی اردر بلاکها یا همان سفارشات بلوکی است. این سبک توسط اقای مایکل هادلستون معرفی شده است.
معرفی چندین دوره معروف پرایس اکشن
Brooks Trading Course
قطعا یکی از بهترین دورههای تحلیل تکنیکال دوره پرایس اکشن البروکس است. این دوره را میتوانید در وبسایت شخصی البروکس مشاهده کنید. پایه و اساس این دوره پرایس اکشن کلاسیک است.
در این دوره مفاهیمی مثل نواحی قیمتی، مومنتوم حرکت، قدرت روند، فشار خریدار و فروشنده، مارکت سایکل، استراتژِی های شکست و موضوعات بسیار مهمی مطرح می شود. این دوره 121 قسمت دارد که مجموعا 132 ساعت آموزش است و با قیمت 400 ذلار عرضه میشود.
Set And Forget Course
دوره Set and Forget یکی از دورههای آموزشی در سبک عرضه و تقاضا است که در زبان فارسی میتوانیم معادل “سفارش خود را ثبت کن و فراموش کن ” را به آن بدهیم. این دوره توسط آقای الفونسو تهیه و تنظیم شده است، که میتوانید این دوره را در وبسایت آقای آلفونسو مشاهده کنید.
الفونسو در این دوره تمرکز ویژهای روی مفهوم عرصه و تقاضا دارد و به جای خطوط حمایت و مقاومت از سطوح عرضه و تقاضا استفاده میکند و دلیل حرکت قیمت را عدم برابری بین عرضع و تقاضا میداند. این دوره 100 قسمت دارد و بیش از 30 ساعت است و با قیمت 300 یورو عرضه میشود.
ICT Cource
ICT مخفف inner circle trader است. سبکی که آقای مایکل هادلستون آن را تدریس میکند. درواقع در این سبک تمرکز عمده معاملهگر ها بر روی نقدیندگی است. آنها در تلاشاند که حرکت بانکها و موسسات مالی را شناسایی کنند و همراه با آن وارد مارکت شوند.
درواقع میتوان آن را به لحاظ دیدگاه یک نسخه مدرنتری از عرضه و تقاضا دانست. البته باید در نظرداشته باشید که تشخیص حرکات موسسات مالی بسیار سخت و پیچیده است و به سادگی تعیین جریان نقدینگی ممکن نیست. اقای هادلستون دورههای بسیار زیادی را منتشر کردند که از معروفترین آنها میتوانیم به منتورشیپ 2016 و 2020 اشاره کنیم. شما می توانید از طریق کانال یوتیوب آقای مایکل با این سبک آشنا شوید.
برای شروع کدام سبک پرایس اکشن را انتخاب کنیم؟
شاید اگر در ابتدای راه هستید انتخاب یک استراتژی برای موفقیت در بازارهای مالی برای شما بسیار حائز اهمیت باشد. اما لازم است بدانید که تمامی سبکهای تکنیکالی دارای مفاهیم یکسانی هستند. سبکهای پرایس اکشن در واقع بیانگر دبدگاههای مختلف درباره یک مفهوم واحد است.
ما در گروه مالی پاکدامن به شما توصیه میکنیم که برای یادگیری پرایس اکشن دوره تحلیل تکنیکال را مشاهده کنید. این دوره ترکیبی از تمامی سبکهای پرایس اکشن است که سبکهای مختلف را در قالب یک دور به شما آموزش میدهد. یعنی شما با نگاه کردن به این دوره به دوره البروکس، اسمارت مانی و آلفونسو مسلط خواهید شد.
همچنین در نظر داشته باشید برای موفقیت در بازارهای مالی علاوه بر تحلیل تکنیکال شما به تحلیل فاندامنتال، روانشناسی مارکت و مدیریت سرمایه نیاز دارید. ما در دوره جامع بازارهای مالی این موارد را برای شما آماده کردیم تا بتوانید موفقیت روزافزون را در مارکت به دست آورید.
دیدگاهتان را بنویسید