شما با شنیدن پادکست اشتغال و بیکاری با دو تا از شاخصهای تاثیرگذار اقتصادی آشنا میشوید.. همواره تحلیلگران از این شاخصها برای شناسایی وضعیت اقتصادی استفاده میکنند. مفهوم شاخص اشتغال برعکس شاخصهای دیگر بسیار ساده است. به زبان ساده اشتغال یعنی تعداد افرادی که مشغول به کار هستند و در مقابل آن دستمزد دریافت میکنند. از جمله شاخصهای اشتغال میتوان به شاخصهای بیکاری،میانگین درآمد ساعتی، مدعیان بیکاری و … اشاره کرد. در ادامه شاخص اشتغال را در ابعاد مختلف بررسی میکنیم.
اشتغال در چرخه اقتصاد
ما میدانیم کاهش نرخ بیکاری و افزایش اشتغال یکی از ضروریترین نیاز کشورها برای توسعه است. دولتها همواره در تلاشاند که وضعیت اقتصادی کشور را بهبود دهند. یکی از راهکارهای مهم رونق اقتصادی افزایش اشتغال و کاهش نرخ بیکاری است. به همین منظور بانکهای مرکزی و دولت اقدامات بسیاری را در این زمینه انجام میدهند. در همین راستا دولتها باید از از پتانسیلهای افراد در جهت رونق اقتصادی و افزایش اشتغال بهره گیرند. اما باید ما شرایط و سایکل اقتصادی را نیز در نظر بگیریم. برای آشنایی با یکی از مهمترین سایکل اقتصادی یعنی تورم دعوت میکنیم این پادکست را از گروه مالی پاکدامن گوش کنید.
به عنوان مثال در دوران رکود اقتصادی افزایش بیکاری امر بدیهی است، و از سوی دیگر ورود تکنولوژی و صنعتی شدن مشاغل این بحران را تشدید میکند. در نظر داشته باشید که نباید به علم اقتصاد نگاه یک وجهی داشت. زمانی که اقتصاد در سایکل رکود است طبیعتا اشتغال کاهش پیدا میکند این در حالی است که در دوران تورم اشتغال افزایش پیدا میکند. زمانی که شاخصهای اقتصادی را بررسی میکنید باید تمامی زوایا و شاخصهای تاثیرگذار را بسنجید.
تفاوت کارآفرینی با اشتغال
کارآفرینی و اشتغال زایی دو مقوله جدا از همهستند. آنها یک ویژگی مشترک دارند و آن ایجاد اشتغال است. در نظر داشته باشید تفاوتهای زیادی میان اشتغال زایی و کارآفرینی وجود دارد. در فرایند کارآفرینی هدف خلق ارزش است اما در این پروسه تعداد نیروی کار کمتری جذب میشود. برعکس در اشتغالزایی هدف توسعه و رشد اقتصادی است و در نتیجه آن فرصتهای شغلی زیادی خلق میشوند. برای بررسی شاخص اشتغال هر کشور میتوانید از سایت فارکس فکتوری این کار را انجام دهید.