آموزش متاتریدر (MetaTrader) محبوبترین پلتفرم معاملاتی
منظور از پلتفرمهای معاملاتی چیست؟
پلتفرمهای معاملاتی نرمافزارهایی هستند که معاملهگران میتوانند از طریق آن به حسابهای معاملاتی خود در بروکرها دسترسی داشته باشند. تا از این طریق معاملات خود را با کمک این نرمافزارها انجام دهند. مثل MT4 ،MT۵ ،C Trader ،Net ،Trader ،Trading view که از جمله پلتفرمهای محبوب در دنیا هستند.
اما در بین تمامی این پلتفرمها متاتریدز از محبوبیت بیشتری برخوردار است. زیرا یک پلتفرم قدیمی است که محیط کاربری سادهای دارد و به آسانی قابل نصب است. علاوه بر این بیشتر بروکرها این پلتفرم را پوشش میدهند. همچنین متاتریدر سرعت اتصال بالایی دارد. بهترین پلتفرمهای معاملاتی پلتفرمهایی هستند که تمام نیاز معاملهگران را برآورده کرده، و به سادگی در دسترس باشد. و بیشتر بروکرها را پوشش دهد.
معاملهگری نیز مانند سایر مشاغلها علاوه بر مهارت ودانش مربوطه، نیازمند داشتن یک ابزار کار خوب است. و مهمترین ابزار کار معامله گران پلتفرم معاملاتی انها است. پس باید یک پلتفرم متناسب با نیازشان انتخاب کنند. تا در این مسیر به موفقیت دست یابند.
آشنایی با متاتریدر
متاتریدر یک پلتفرم معاملاتی است که در دو نسخه MT۴ و MT۵ در سال ۲۰۰۵ توسط شرکت Meta Quotes منتشر شده است. با وجود این که متاتریدر یک پلتفرم معاملاتی برای تمام بازارهای مالی از جمله استاک مارکت، فارکس، CFD و … است. اما به علت محبویت آن در بین معاملهگران و بروکرهای فارکس، اکثر افراد آن را پلتفرم اختصاصی فارکس میدانند.
متاتریدر رابط بین معاملهگران و بروکرها است. معاملهگران بعد از اینکه در بروکر مورد نظر خود ثبت نام کردند. لازم است حساب خود را لاگین کرده و با وارد کردن رمز عبور و نام کاربری از طریق متاتریدر به بازارهای جهانی متصل شوند. متاتریدر بخشهای مختلفی دارد که به صورت کامل در ادامه بررسی میکنیم.
مارکت واچ (Market Watch)
مارکت واچ یکی از بخشهای متاتریدر است که در هنگام نصب به صورت پیش فرض در این نرمافزار وجود دارد. اما برای فعال کردن آن میتوان از کلید میانبر (CTR+M) نیز استفاده کرد. در بخش دیدهبان بازار متاتریدر نرخ عرضه و تقاضا تمام داراییها را در لحظه و به صورت آنلاین نمایش میدهد. درواقع این قسمت مثل تابلو قیمت صرافیها میباشد.
دو تا نرخ در این قسمت وجود دارد شامل: قیمیت خرید (ask) و قیمت فروش (bid). معاملهگران میتوانند نمادهای مد نظر خود را به این قسمت اضافه یا کم کنند. همچنین کاربران برای ورود به پنجره سفارشات و انجام معاملات خود باید از این قیمت اقدام کنند.
ترمینال (terminal)
ترمینال پنجرهای در قسمت پایین متاتریدر است که به صورت پیشفرض وجود دارد. اما در صورتی که قصد حذف یا اضافه دارید، میتوانید از بخش view و کلید terminal یا کلید میانبر (CTR+T) آن را نماش دهید یا پنهان کنید. ترمینال متاتریدر قسمتهای مختلفی دارد مثل: news ،history ،trade و … امام مهمترین قسمت بخش Trade است.
در قسمت ترمینال کاربران میتوانند وضعیت معاملات را از شروع معامله تا بسته شدن آن مشاهده کنند. در این قسمت فاکتورهای مدیریت سرمایه مثل margin ،balance ،equity و … وجود دارد. کاربران میتوانند از این قسمت متاتریدر معاملات خود را مانیتور کنند.
به طور کلی تمام اطلاعات مربوط به معاملات مثل شماره شناسایی، زمان اجرا، حجم، سواپ، اسپرد، حد سود، استاپ لاس و … که معاملهگران به آن نیاز دارند در بخش ترمینال متاتریدر قابل دسترسی و مشاهده است.
نوار ابزار (Toolbar)
نوار ابزار یک نوار در بالای متاتریدر و شامل چندین آیکون مختلف است. کابران با استفاده از این نوار ابزار میتوانند به سرعت به بخشهای مختلف متاتریدر از جمله تایم فریم، نمودارها، ابزار بزرگنمایی، خطوط رسم و… دسترسی داشته باشند. این قسمت را معاملهگران میتوانند شخصیسازی کنند. درواقع نوار ابزار برای دسترسی آسان کاربران به ابزارها است.
نحوه سفارشی سازی چارتهای قیمت (Template)
همانگونه که هر معاملهگر برای خود روش و استراتژی خاص دارد. پس لزوماً میتواند سلیقه متفاوتی در شکل ظاهری چارت خود داشته باشد. مثلاً برای چارتهای خود رنگ اختصاصی قرار دهد. درواقع این موضوع نقش مهمی در تمرکز روانی و احساسات معاملهگران دارد. برای شخصی سازی چارت لازم است روی صفحه اصلی راست کلیک کنید و گزینه propertise رو انتخاب کنید. صفحهای باز میشود که میتوانید تمام قسمتهای چارت را شخصی سازی کنید.
تفاوت متاتریدر 4 و متاتریدر 5
هر دو پلتفرم معاملاتی برای شرکت متاکوتز است. این شرکت پنج سال بعد از معرفی متاتریدر 4 در سال 2010 متاتریدر 5 را معرفی کرد. درواقع متاتریدر 5 نسخه ارتقا یافته متاتریدر 4 است و تفاوت اساسی باهمدیگر ندارند. درواقع در متاتریدر 5 تعداد تایم قریمها، اشکال هندسی، اندیکاتورها افزایش پیدا کرده است.
همچنین نمادهای معاملاتی بیشتری را پوشش میدهد و زبان برنامه نویسی آن از mql4 به mql5 ارتقا یافته است. در نظر داشته باشید بعضی از حسابها در بروکرها مثل ECN PRO صرفا روی MT4 ارائه میشود و از لحاظ نسبت به MT5 برتری دارد. برای آشنایی بیشتر با حسابهای معاملاتی فارکس توصیه میکنیم مقاله انواع حسابهای معاملاتی را مطالعه کنید. به صورت کلی این دو پلتفرم تفاوت اساسی با یکدیگر ندارند.
تفاوت متاتریدر وcTrader چیست؟
متاتریدر توسط شرکت Meta Quotes ساخته شده و ساختار و گرافیک ساده و قدیمی دارد. ولی cTrader به لحاظ کابری پیچیدهتر اما ظاهر و طراحی مدرنتری دارد. این پلتفرم توسط شرکت Spotware ساخته شده است. اما نکته جالب اینجا است که هر دو این شرکتها در قبرس واقع شدهاند.
این دو این پلتفرمها در زبان برنامهنویسی، نوع چارت، اندیکاتورها، تعداد تایم فریمها، ساختار سفارشات و … تفاوت دارند. اما مهمترین ویژگی این دو پلتفرم در واقع در حجم سفارشات است. با توجه به گزارشات مختلف بیش از 90 درصد معاملات فارکس در بستر پلتفرم متاتریدر صورت میگیرد.
همچنین نرمافزار MT4 اوپن سورس است به همین دلیل برای برنامهنویسان و شرکتهایی که در حوزه ربات نویسی فعالیت دارند بستر مناسبتری است. به صورت کلی هر کدام از پلتفرمها ویژگیهای اختصاصی خود را دارند. اما با توجه به کاربری آسان متاتریدر و همچنین سرعت بالای اجرای دستورات برای داخل ایران که مشکل سرعت اینترنت وجود دارد گزینه مناسبی محسوب میشود.
نکته مهم
در نظر داشته باشید که متاتریدر برای نسخه گوشی اپلکیشن یکسانی دارد. برای دانلود این اپلکیشن میتوانید وارد اپ استور یا گوگل پلی شوید و دانلود کنید. اما در نسخه ویندوز متفاوت است. برای استفاده از نسخه ویندوز شما باید این پلتفرم را از خود بروکر دانلود کنید. چرا که نسخه ویندوز هر بروکر اختصاصی است. درواقع ساختار تمام نسخهها یکسان است صرفا بروکرها براساس سرورهای خود اختصاصی سازی کردهاند. همچنین میتوانید از خود سایت MT4 و MT5 نرمافزارها را دانلود کنید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
آشنایی با انواع ربات ترید + نکات کاربردی
آشنایی با مفهوم سواد مالی + نکات کاربردی
آموزش اصطلاح پیپ در فارکس + نکات معاملهگری
تحلیل فاندامنتال با اخبار فارکس فکتوری
آموزش اصطلاح لات (Lot) در فارکس
آشنایی با مفهوم لوریج (Leverage) یا اهرم در معاملات
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
rr93kf